Borůvkový koláč

27.06.2018

Tento vlahý a lehký koláč Vám určitě zachutná. Dá se použít jakékoliv ovoce, ale je čas borůvek a tak jsem ho upekla s borůvkama.

Ingredience:

Těsto:

350 g špaldové mouky (použila jsem celozrnnou)

400 g řeckého bílého jogurtu

2 vejce

70 g medu

2 lžíce rýžového sirupu

Lžička perníkového koření

lžička skořice

mléko 100-250 ml podle tuhosti těsta

Drobenka:

50g rozmixovaných ovesných vloček s vrchovatou lžící kokosu

30 g jemných ovesných vloček

20 g kokosu

2 lžíce rýžového sirupu


Postup:

V míse smíchejte sypké ingredience na těsto a přimíchejte jogurt, vejce, med, sirup a mléko (nebo vodu) dle potřeby tak, aby vzniklo tekutější těsto.

Těsto nalijte do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem.

Přidejte ovoce - borůvky, maliny, rybíz.... a nešetřete! Vrstva ovoce může být opravdu silná i 2 cm. Posypte drobenkou, kterou jste vytvořili smícháním všech ingrediencí a prohnětením prsty.

Pečte na 180°C cca 40 minut.