Dýně hokaido plněná hovězím masem
17.09.2017

Je sezóna dýní a já se ji snažila připravit jinak, než v receptech, které jsem objevila na internetu. A samozřejmě jednoduše...Nebaví mě stát hodiny u sporáku a s dětma to ani nejde!
2 dýně hokaido
500 g hovězího zadního
3 velké cibule
sůl, pepř, tymián, drcený kmín
olivový olej
Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce sposlu s olejem a necháme zesklovatět. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Zprudka opečeme a necháme maso zatáhnout. Poté osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a tyminán - tím nemusíte šetřit, maso pak krásně voní. Chvíli orestujeme, přidáme vodu tak, aby bylo maso ponořené a dusíme do změknutí. Já použila tlakový hrnec a tudíž bylo za 45 minut hotovo. Po 20 minutách přidáme na kousky nakrájenou dužinu z dýně.
Mezi tím připravíme dýně. Seřízneme 1/3 vrchní části, tak jako by jste chtěli dělat "pokličku". Dýni zbavíme semínek a ještě trochu vydlabeme, aby nám zůstalo více dužiny, kterou přidáme dusit k hovězímu masu. Dužinu z pokličky taktéž vydlabeme a vše nakrájíme na menší kousky.
Vadlabané dýně vymažeme olivovým olejem, důkladně osolíme, opepříme a dáme péct na 200°C do trouby. Pečeme zhruba 20 minut.
Jakmile máme upečené dýně, plníme je udušeným hovězím s dužinou z dýně hokaido.
Dobrou chuť!