Mrkvový dort s krémem

23.05.2018

Tento recept na krásně "mokrý" dort jsem našla na facebooku a trošku si ho zase upravila. 

I když se zdá, že je složen z hodně ingrediencí, tak je jeho příprava naprosto jednoduchá a rychlá.


Ingredience na korpus:

200 g najemno nastrouhané mrkve

1 malé jablko nastrouhané nahrubo

1 vejce a 2 bílky

100 g směsi muk (já jsem dala špaldovou a rýžovou)

20 g tekutého arašídového másla

25 g mletých ořechů (použila jsem lískové)

2 lžíce medu

skořice

lžička perníkového koření

kypřící prášek

Vše smícháme v míse, nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme na 180°C 25-30 minut.

Ingredience na krém:

20 g pudinkového prášku (použila jsem vanilkový)

100 ml vody

1 lžíce medu

70 g ricotty

70 g nízkotučného tvarohu

70 g mascarpone

Z pudinkového prášku, medu a vody uvaříme pudink. Necháme vychladnout a promícháme s ricottou, nízkotučným tvarohem a mascarpone. Dosladíme medem dle libosti, případně zakápneme citronovou šťávou.

Po upečení korpusu, necháme dort vbychladnout a poté na něj naneseme krém. Můžeme ozdobit strouhanou hořkou čokoládou a ovocem.