Tapiokový pudink s hruškovým pyré

31.01.2018

Velmi jednoduchá příprava zdravé verze pudinku bez klasického mléka je na světě. Pokud máte chuť na opravdu kokosovou "nálož", tak můžete přidat do tapiokového pudinku strouhaný kokos. Pak budete muset přidat trochu víc kokosového mléka.

Tapiokový pudink:
200 ml kokosového mléka
100g tapiokových perel
2 lžičky cukru/medu
1 vanilkový cukr
Sůl

Pyré:
3 hrušky
Citrónová šťáva z 1/2 citrónu
2 lžičky cukru/med
Lžička škrobu
50 ml vody

Tapiokové perly namočíme přes noc ve dvojnásobném množství vody. Pro lepší chuť můžeme přidat hruškovou šťávu.
Do hrnce dáme vařit kokosové mléko, přidáme špetku soli a oba cukry/ med a vanilkový cukr. Namočenou tapioku slijeme pomocí šířka a přidáme do kokosového mléka. Za stálého vaření mícháme, než pudink zhoustne. Trvá to zhruba 10 minut. Pokud je pudink moc hustý, přidáme vodu nebo kokosové mléko. Po zhoustnutí nalijeme do misek či sklenic.
Hrušky oloupáme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky a spolu s citrónovou šťávou a cukrem dusíme do změknutí. Poté rozmačkáme či rozmixujeme a přidáme škrob rozmíchaný v půl deci vody. Za stálého míchání necháme zhoustnout a nalijeme jako druhou vrstvu na tapiokový pudink.