Vynikající bezlepkové muffiny - snídaně i svačina

03.08.2017

Tyto nadýchané a lehké muffiny peču snad každý týden. Mají tolik variant, že mě nikdy neomrzí. Jednou je dělám s rozinkama, jindy kakaové s čokoládou uvnitř, příště třeba s jahodami... A kdo je ode mě ochutná, hned chce recept. Tady ho máte!

300 g mouky (dávám 100 g rýžové a 200 g špaldové). Můžete přidat kakao.

1 kypřící prášek
1 lžička jedlé sody
90 g másla rozpuštěného
2 větší vejce
250 ml bezlaktozového mléka
50 - 100 g medu

Vždy nejdřív promíchám všechny suché přísady, pak postupně přidáváme mokré. Tento základní recept můžete dochucovat jak chcete (ovoce, rozinky, ořechy...).

Formičky vymažeme (i silikonové) a plníme do ¾. Pečeme na 180 °C. Po upečení necháme muffiny 15 minut vychladnout na mřížce (vyndané z formy, pokud pečete ve formě).

Dobrou chuť všem!